ברזאולה

ברזאולה
מבלי לפגוע בכבודו ומעמדו של הביף ג'רקי מהפוסט הקודם,  הבריזאולה שייכת למשפחת האצולה !
(ככל שתשתמשו בחומרי גלם איכותיים יותר תבינו את משמעות המשפט הנ"ל)
בשר כבוש בסגנון איטלקי שמושלם כמנת פתיחה או נשנוש, בקיצור - פינוק אמיתי ופשוט להכנה
(כל כך פשוט שאני לא מבין למה זה לא פופולארי יותר... )
מה צריך?
נתח סינטה מובחר, בקבוק יין אדום (סביר+), מלח גס, פלפל שחור טרי גרוס גס, סוכר ותבלינים. אפשר להסתפק בטימין וזרעי כוסברה או להעשיר בעדינות בכוכב אניס, עלה דפנה ,זרעי חרדל,  פלפל שאטה, מקל קינמון וכו' (גם אם יש לכם הכל אני ממליץ לבחור 2-3 תבלינים ומעט מכל אחד).
יש? יאללה לעבודה:
מנקים את הסינטה שתראה כמו פילה וחותכים באמצע ליצירת 2 נקניקים.
שמים באמבטיה של יין וקצת תבלינים ומשרים ללילה (10-2ש').
ביום שאחרי מערבבים 1 ק' מלח גס עם  1 כוס סוכר וקצת זרעי תבלין.
מוציאים את הסינטה מהיין ומייבשים אותה לחלוטין.
מומלץ להשתמש בבד גזה או חיתול אבל גם מגבת נקייה תעשה את העבודה.
אם רוצים לעצב צורה אחידה ניתן להכניס לרשת או לקשור.
אז בכלי מתאים מפזרים מתערובת המלח, מניחים את הנתחים וקוברים בשאר המלח (כיסוי מלא).
משאירים לנוח 24 שעות (גילוי נאות – אני מכין במשקלים גדולים יותר אז אני משאיר את הנתחים ל48 ש' אבל לכמות שמופיעה במתכון זה 24 שעות יספיקו בהחלט
אז איך יודעים שזה מוכן?
פשוט – כש75% מהמלח הפך לנוזל מוציאים את הנתח ומרגישים שהוא קשה, לוקחים סכין חדה, פורסים הכי דק שיכולים קצת שמן זית איכותי וטועמים .
אם החלק הפנימי עדיין "חי" אפשר להחזיר לתמיסה. אם הנתח מוכן  שוטפים ועוטפים היטב בניילון נצמד...
הצעות הגשה:
פורסים דק' ומסדרים מניפה, מטפטפים מעל שמן זית ובלסמי (עדיף מצומצם) או רכז רימונים.
עובד מצוין עם פרוסות דקות של צנון, רוקט ואפילו מלון.

נשנוש נעים – צוות המעשנה
ובמילים אחרות חברים תתכוננו לאירוע....
הבוקס הולך לארוחת ערב במעשנה.
פרטים בהמשך ובנתיים כנסו לקישור: המעשנה

WOD 20/6 יום שישי
warm up:

  • משחק כדור בקטנה
היום נתמקד רק רק רק בכוח ולכן:
5X5 של:
  • shoulder press
  • bench press
  • HBBS
בהצלחה.










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה