beef jerky

מתכון קליל :
פורסים נתח בשר לרצועות דקות וארוכות ומניחים בצד. הנתחים המומלצים הם פלדה ונתח קצבים (הם עשירים בטעם של בשר אבל בדרך כלל קצת יקרים יותר). גם נתחים אחרים יכולים לעשות את העבודה כמו חזה, אנטריקוט וכו'. רק שימו לב שאתם לוקחים נתחים לא מאוד שומניים.
מכינים משרה סמיך ועשיר בטעמים  (יש לזה כמה אופציות):
·         רוטב משומן אווז/בקר עם פלפל, עגבניה, בצל וקצת ציר בקר. לרסק הכל במג'ימיקס, לצמצם בסיר ולצנן !
·         אפשר לדלל ולהעשיר במה שבא לכם: בירה, קולה, יין, מים עם חומץ תפוחים וכו'
תוספות תיבול מעניינות (תרגישו חופשי להשתמש רק בחלק מהרשימה או להוסיף כל מה שמתאים וזמין) –
·         שבבי שום/שבבי בצל
·         זרעי כוסברה/זרעי חרדל
·         כוכב אניס
·         פלפל צ'ילי
·         טימין 
מומלץ להוסיף מנת אספרסו/ רוטב סויה/ רוטב ווסטרשייר/  ויסקי/ טבסקו 
לטעום  ולפתוח טעמים עם קצת מלח.
"בישול":
1.      מכניסים את הרצועות בשר לכלי ,מוסיפים את הרוטב מערבבים הכל וכניסים למקרר ל24 שעות!
2.      מוציאים את הרצועות, שמים על רשת ומעשנים 4-6 שעות ...
3.      למי שאין מעשנת יוכל להניח על תבנית (עם או בלי נייר אפייה) ולהכניס לתנור בחום של 100 עד שהבשר מתייבש לחלוטין (בשר שלא התייבש לגמרי יחזיק מעמד פחות זמן ויצטרך אחסון במקרר). רצוי להשאיר את דלת התנור פתוחה קצת כדי לאפשר לנוזלים להתאדות.
לגבי התחושות שעוברות בכם בעקבות הריח בבית אין לנו פתרון מלבד לפתוח חלון (לא ממש עוזר) J
לגבי אחסנה עדיף בצנצנת או כלי אטום במקום קריר ויבש.
אצלי זה נגמר בימים ספורים אז אני לא יודע להגדיר תקופה מקסימלית (השמועות אומרות שבשר שיובש היטב יכול להחזיק בכלי אטום עד שנה!).
בהצלחה!
זיו 
את המתכון המעולה הזה נתן לנו זיו מהמעשנת.
למי שעוד לא מכיר את העסק הזה אני חייב להמליץ בחום על חווית בשרים ואלכוהול מטורפת
כנסו לקישור הבא לפרטים נוספים
המעשנת

WOD 12/6 יום חמישי
warm up:
  • משחקי עמידות ידיים
OLYlifting
  • בזוגות-press-push press-jerk
  • 8X1+1+1
12 min AMRAP
  • 50 D.U
  • 30 wall ball
  • 10 T2B

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה